Wij verwelkomen de grootste woontoren van ‘s-Hertogenbosch!

01/10

Met trots verwelkomen wij VvE Jheronimus te ‘s-Hertogenbosch. Deze bijna 75 meter hoge woontoren is gelegen in het Paleiskwartier en is de grootste woontoren van ‘s-Hertogenbosch!

De bouw van Jheronimus is gerealiseerd door bouwbedrijf Wessels Zeist in opdracht van Vesteda Project Development B.V. te Maastricht. Na het uitschrijven van een prijsvraag is het winnende ontwerp gemaakt door de Oostenrijkse architect Baumschlager Erbele.

Het gebouw is deels omsloten door de Hofvijver welke bijna driehonderd meter lang is. Onder de Hofvijver is een openbare parkeergarage gesitueerd. De Hofvijver vervult samen met deze lange vijver een belangrijke rol in de verwarming en koeling van de woningen en kantoren in het Paleiskwartier door middel van zogenaamde warmte koude opslag (WKO). Dit is een duurzaam systeem waarbij energie in de vorm van warmte en koude ondergronds wordt opgeslagen.

Jheronimus voorziet in 88 appartementen (huur en koop) en een stallingsgarage en telt in totaal zesentwintig bouwlagen (waarvan twee ondergronds). In de ondergrondse lagen zijn de technische ruimte en bergingen van woningen terug te vinden evenals een 90-tal parkeerplaatsen, waarbij de in- en uitrit ervan is gekoppeld aan die van de openbare parkeergarage.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!